Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
Tell the Truth

Mit adtak a világnak az önkéntesek?
Mit adtak nekünk az önkéntesek? Gondoljuk végig együtt! Tudtátok, hogy önkéntes tűzoltók már az ókori Rómában is voltak? És hogy a Vöröskeresztet is önkénteseknek köszönhetjük? Sőt! Egyes kutatások azt állítják, hogy a piramisok építése a rabszolgás sztorival nem igaz, hanem abban is az önkéntesek keze van. Az önkéntesség új korszakokat adott civilizációnknak. Mert menő. Ne hagyd ki!

Tovább
0

Önkéntesség - Hogyan válassz?Önkéntesség Tanácsok

Önkéntesség vagy kötelező közösségi szolgálat? Hogyan válassz, vagy hogyan válassz jól? Mi lehet számodra a megfelelő hely, a megfelelő foglalatosság? Ebben a videóban végre választ kaphattok a kérdésietekre, hiszen megígértem, hogy új rovatomban ezzel a kérdéssel fogok majd foglalkozni a Labor Café (és videóik) segítségével/együttműködésével. ;)

Tovább
0

Önkéntesnek lenni szuper dologAdomány  Önkéntesség Önkénteskedés

„Vedd ki belőle a részed, tedd hozzá a magadét!” szól a Tabupláza Alapítvány mottója. Nyíregyházi adománykávézójuk, a Labor Café önkéntes alapon működik, és becsületkassza várja a betérőket sok-sok szeretettel és programmal megfűszerezve. De vajon működik manapság egy ilyen kezdeményezés? Hogyne! Nyilván nem könnyű a kezdés, és rengeteg nehézségbe ütközik az ember – ahogy arról az oldalukon is bővebben olvashatunk -, mégis: van remény. Öröm látni, hogy nem csak Budapesten lehet egy ilyen helyet működtetni, hanem egy kisebb városban is igazi közösségé lehet összekovácsolni a fiatalokat és idősebbeket egyaránt.

Adomány  Önkéntesség Önkénteskedés

Az olyan programok által, mint a különféle koncertek, fellépések, társasjátéknap, filmklub, érdekesebbnél érdekesebb tréningek, beszélgetések, szakkörök, meditációs órák stb., mindenki megtalálja a neki való helyet, ahová befészkelheti magát. Különösen nehéz például barátokra szert tenni húszas-harmincas éveinkben egy kivándorlási problémával küszködő országban/városban, egy ilyen hely azonban nagyszerű opciót nyújt új ismerősök szerzésére (is). Talán nem olyan meglepő, hogy a fiatalabbak (tizenévesek) sokkal nyitottabban állnak a kérdéshez, sokan szívesen teljesítik 50 órás kötelező közösségi szolgálatukat egy barátságos társaságban, de az idősebb (akár hatvanas-hetvenes) korosztály is kezdi már felfedezni az ebben rejlő lehetőségeket. Hiszen mi lehet felemelőbb annál, amikor adunk és kapunk? Amikor megosztjuk, amink van, és közben szuper jól szórakozunk a közös tevékenységek által. Talán minden városba kéne egy olyan hely, ahová a szülők szívesen engedik el a gyerekeiket, mert tudják, hogy nem kell őket félteni, és értelmes, tartalmas elfoglaltságokkal tölthetik idejüket többek között felelős felnőttek társaságában. Hiszen ebben a mai, internetre orientálódott társadalomban is megvan az igény a személyes kontaktra, ismerkedésre, beszélgetésre, nevetésre, játékra, a közös munkára. Mert van egy része az embereknek, akik nem szeretnének elidegenedni társaiktól, mert a magány, a bezárkózás bizony gyakran a depresszió (a XXI. század népbetegségének) melegágya.

A Labor Café bátran buzdítja az embereket a programokon való részvételre vagy azok szervezésére, mi több, hasznos tanácsokkal is ellátnak videóikban az önkénteskedéssel kapcsolatban is. Új rovatomban ezeket a videókat igyekszem majd elhozni nektek, hogy bővebben is megismerkedjetek a témával. Például mit adhat nektek az önkéntesség, hogyan kell hozzáállni, különféle tippek és tanácsok, de információt nyerhetünk az önkéntesség működésével, a szerződéssel vagy a juttatásokkal kapcsolatban is. Kalandra fel!

Tovább
0