feladat Férfiakról Párkapcsolat

Tudom, hogy nem kifejezetten kedvelitek az ilyen cikkeket, és majd biztos hideget-meleget kapok majd a nyakamba, de éppen ideális az alkalom, hogy feltegyem komolyan a kérdést: mi a feladata egy férfinak egy párkapcsolatban?

 

Csak mert elgondolkodtam, hogy a nő voltaképpen a következőket csinálja:

  1. Háztartást vezet:
  • süt, főz
  • mos
  • mosogat
  • takarít
  • tereget
  • hajtogat
  • port töröl
  • porszívózik
  • ablakot mos
  • bevásárol
  • WC-t pucol stb…

ami körülbelül az ideje minimum felét kiteszi.

  1. Foglalkozik a gyerekkel:
  • elmegy a gyerekért
  • elviszi a gyereket oviba/suliba/szakkörre
  • segít a háziban
  • megfürdeti a gyereket
  • eteti
  • megvarrja a ruháit
  • esti mesét olvas
  • elmegy szülői értekezletre stb.

  1. Ugyanúgy ahogy a férfi, DOLGOZIK

Amikor mégis megkérjük a teremtés koronázatlan urát, hogy segítsen a háztartásban, azt a választ kapjuk, hogy az a nő feladata, már évezredek óta. Rendben. Kérdem én: mi a férfi feladata? Azon kívül, hogy ugyanúgy, mint a nő, dolgozik. Teszem azt, nincs kertes ház, nem kell lenyírni a füvet és lefesteni a kerítést (amit mi is meg tudunk csinálni). Pár évente elromlik a mosógép, és meg kell szerelni, de igazából sokan még ahhoz sem értenek, úgyhogy hívjunk szerelőt. Néha fel kell fúrni egy polcot, úgy 5-10 évente amikor költözik a pár, akkor elkel a férfi kéz, megmozgatni a nehéz bútorokat.

Na jó, de a hétköznapokon? Már nem kell elmenni vadászni... A nő veszi meg az ételt a boltban. Nem kell mamutot ölni, fegyvert farigcsálni, sem szántani menni, hogy amíg a nő odateszi a levest, a férfi elkezdi betakarítani a termést… Nem kell megépíteni a házat.

Szóval a legtöbb párkapcsolati probléma valószínűleg azon alapszik, hogy míg egy 30 éves nő hazajön a munkából, elmegy a gyerekért, odateszi a vacsorát, berakja a mosást, közben félszemmel nézi a bölcsis gyereket, hogy ne szedje szét a házat és magyaráz az iskolásnak, hogy miért fontos megtanulni a szorzótáblátAddig a férfi megjön, lezuhanyzik és beül a TV vagy az Xbox elé, várja, hogy a vacsora elékerüljön. Ha netán mégsem ízlik neki, az a nő hibája, mert nem főz úgy, mint az anyós, nem fűszerezte rendesen az ételt, egyáltalán miért főzött olyat, amit a férfi nem szeret. Ezután a nő elmosogat, kitereget, megfürdeti a kicsit, elrakja az ételt holnapra, a nap végére pedig olyan fáradt, hogy egyáltalán nincs már kedve a szexhez. A férfi pedig nem érti, hiszen ő még jó erőben van, neki „csak” dolgoznia kellett, az asszony meg mit panaszkodik már megint. Ja, hogy évek óta nem volt egy szabad hétvégéje sem, hiszen addigra feltorlódik a házimunka, aminek szintén egyedül kell nekiveselkednie? Ja, hogy a férfi addig pihenhetett meg tévézhetett meg sörözhetett a haverokkal? Ja, hogy a nő esténként sem mozdul ki a gyerek miatt, míg a férfi eljár a haverokkal focimeccsre?

feladat Férfiakról Párkapcsolat

feladat Férfiakról Párkapcsolat

Ráadásul a nők eleve kábé feleannyit keresnek, mint a férfiak. Ott a pont. Szóval mi a feladata a férfinak? Mert ők dolgoznak, kérem szépen. Igen. Mi, nők is dolgozunk, napi 8 órát ugyanúgy vagy többet, túlórával lehet az 11-12 is mire hazaérünk. És csak azt kapjuk: "nem mosogatok el, nem érdekel, az a nő feladata". Vagy „persze, hagyd csak, majd elmosogatok.És amikor már 2. napja gyűlik a mosatlan edény, vagy még több, akkor vagy a veszekedés jön, vagy megcsinálja a nő.

A legtöbb férfi még 25-30 éves korában is otthon él manapság. Fogalma sincs, mennyibe kerül az élelmiszer, hogy kell megfőzni egy pörköltet, anya gondoskodik róluk, megcsinálja a reggelit, mos, főz. De a lányoknak mindezt már tudniuk kell, anélkül el se veszik őket feleségül, hiszen „ez a dolguk”. Az anyós elvárása, hogy mindenben tip-top legyen a menyecske, megfőzzön mindent éppen úgy, ahogy a fiacskája szereti, keljen korán már munka előtt lehetőleg (hajnali négykor), hogy legyen ebéd időre, ha a férfi éppen otthon van. Nem, ha a férfi otthon van és a nő dolgozik, akkor sem a férfi feladata, hogy főzzön. Ő akkor sem fog elmosogatni, mosni, nem kell rohanni, drága nőtársaim, a házimunka meg fog várni titeket a műszak után is. A férfinek az szabadnap, szóval neki csak tévéznie kell.

feladat Férfiakról Párkapcsolat

A nőnek mikor van szabadnapja? Hétvégén, amikor be kell hozni a lemaradást a mosásban, amikor el kell intézni a nagybevásárlást, amikor meg kell főzni a nagy ebédet, a húslevest, mert hétköznap nagyon nincs idő rá?

Szóval, amikor azt mondják a férfiak, hogy „ti akartatok egyenlősséget”, arra gondolnak, hogy mindent a nő csinál? Az az egyenlősség? Valóban, ez így nagyon kényelmes nekik most, hogy a tipikus férfi feladatokra már nem igen vagy csak ritkán van szükség (betakarítás, vadászat, szántás, stb.). Kényelmes, hogy amíg csak lehet anyánál élnek, aztán már a feleség gondoskodik róluk. Kényelmes, hogy mindig megkapják, amit akarnak, ők a teremtés koronázatlan királyai, nekik minden szabad, ők kétszer annyit keresnek, a nők (legalábbis anyagilag) kénytelenek rájuk szorulni, cserébe persze nyújtani kell a szolgáltatást.

Igen, tudom, hogy általánosítottam, kivétel a szabályt erősíti. De szerintem olyan dolgokat írtam le, amely sok nő szívét nyomja, mégse mondhatjuk ki, mert egyből megköveznek minket, hogy ez is a mi hibánk, mi akartunk egyenlősséget, különben is fogjuk be, mi hülye feministák, a nőnek a konyhában a helye, két dolga van: főzzön és szolgálja a férfit testileg. Beleszólás nincs, kussoljál,:

"Én jobban értek hozzá.” „Ez az enyém.” „Ez a te dolgod.” „Ez mért nincs kész?” „Ez túl fűszeres nekem.” „Én ezt nem szeretem, mért ezt főzted?” „Túl nagyra vágtad a zöldséget.” „Tessék, kapsz majd egy tepsit, jól nézd meg, sokat fogod használni.”  „Majd te megcsinálod, majd ő megcsinálja.” „Én rengeteget dolgozom” „Én nem fogok mosogatni, az a nő dolga.” „Nem tudom, hogy kell mosógépet szerelni.” „Melyik is a tipli?” „Anya nem így csinálta…” „Anya jobban főz nálad.”

feladat Férfiakról Párkapcsolat

Amúgy lehet, hogy csak látszatra különbözünk a keleti felfogástól? Vajon mi lenne, ha a két nem helyet cserélhetne? Most mondjátok, férfi olvasóim, hogy már megint egy idióta nagyszájú nő beszél. Nem. Már megint egy őszinte nő beszél. Ó, mert ha helyet cserélnénk, na akkor mi majd megtudnánk. Mit? Hogy a legtöbbetek nem tudja, hogy kell mosógépet javítani, polcot felfúrni? Hogy mi is ugyanannyit dolgozunk, csak ti jobban kerestek és többet panaszkodtok? Nem érdekel az a polc… Az Ikeás bútort meg én is össze tudom rakni. Ha kell, a fúrót is tudom kezelni, ettől még nem leszek Isten. A kocsit el tudom én is vinni a szervizbe. És te? Megtudod, milyen, amikor egész nap a konyhában robotolsz, a párod meg csak sörözik meg tévézik? Amikor mindent te intézel, magadra már időd sincs, egyik feladatból loholsz a másikba? Amikor 2-3 órát szenvedsz az ételen, majd a párod megjegyzi, hogy igazából ez nincs olyan jó, mint az anyósé? Amikor bármit csinálsz az életben, csak a férfikritikát kapod? Amikor egész nap főzöl, mosol, takarítasz, ezt csináld, mondjuk pár hónapig, ha bírod (és ha nem hanyagolod úgy el, hogy a végén putri lesz az egész), és akkor kérdezd meg: Most mi olyan nagy cucc ezen? Az, hogy rámegy az egész napod, heted, minden szabadidőd?

Tulajdonképpen miért is csodálkozunk azon, hogy sok nő inkább félrelép, vagy állandósult szingli lesz, aki csak az ágyban használja (ki) a férfit, hiszen másra úgyse kell (leszámítva, hogy sajnos a férfi többet keres és együtt jobb a megélhetés). Hogy egyre több nő mondja inkább azt, jó neki egyedül, nem kell neki még egy gyerek is maga mellé, holott még nem is szült. Hogy jó neki úgy, hogy inkább a saját vágyait tartja szem előtt, mintsem állandóan és csakis azt, hogy a férfi mit akar, hogy ő mit szeretne. Hogy jó néha az, hogy végre egyedül vagyunk, igen, mert akkor az van, amit mi szeretnénk, akkor nem kell fejet hajtani (vagy veszekedni), mert belefáradtunk

Mi a férfi feladata? Miért vannak úgy elszállva maguktól, főleg ez a mai korosztály (az idősebbeknél, 40-es, 50-es korosztálynál pedig azt látom, jól működnek a dolgok), aki anyucival él, és mégis akkora mellénye van, annyi mindent vár el a nőtől, lényegében nem is barátnőt, hanem pótanyát keres, szex szolgáltatással.

feladat Férfiakról Párkapcsolat